We zijn met groep 8 naar Leiden (het Rijksmuseum van oudheden) geweest. We hebben in het museum echte mummies gezien. De rondleiding rondom de collectie over Egypte sloot goed aan bij ons thema van taal. Alle woorden van de woordenlijst zijn aan bod gekomen.


Na de lunch zijn we met de trein weer terug naar Delft gegaan. Het was een gezellige en leerzame dag.

De leerlingen van groep 8 van beide locaties zijn vandaag naar het museum de Hermitage in Amsterdam.

Hermitage Amsterdam is een museum waar verschillende kunsttentoonstellingen te zien zijn uit diverse museale collecties.

Het motto van het museum is ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn eigen artistieke talent’ 

In de meivakantie is op onze locatie Brahmslaan het nieuwe leerling meubilair geleverd. Wat is het ontzettend gaaf geworden. Alle kinderen zitten dus nu aan splinternieuwe tafels en op heerlijke stoelen. Ook hebben wij in elke klas leerlinghuisjes waar rustig aan gewerkt kan worden. We zijn er erg blij mee en kunnen de komende jaren weer goed vooruit!

Vandaag zijn wij met de Taalgroep, groep 7 en groep 8 naar het stemlokaal geweest om juf Marijke te zien stemmen.

De leerlingen hebben geleerd waarvoor we stemmen en waarom stemmen zo belangrijk is. Een mooie les burgerschapsvorming!

Na de rots en water training voor de midden en bovenbouw is nu ook de onderbouw gestart met de trainingen. Rik van onze partner Delft voor Elkaar komt 6 keer een training geven bij ons op school.

Bij de rots en water training leren kinderen bijvoorbeeld weerbaarder te worden en meer voor zichzelf op te komen. Ook komt het samenwerken erg veel aan bod en grenzen durven aangeven. Meester Rik doet dit met hele leuke oefeningen.

Wat een avontuur!
Met de bus zijn we naar de Uithof in Den Haag gereden.
Eerst hebben we de schaatsen uitgezocht en toen op weg naar de ijsbaan waar 2 juffen en een meester op ons wachtten.

Wat hebben de kinderen het goed gedaan!
Iedereen heeft geschaatst, met of zonder hulp van de juf of meester. Knap zeg!

We hebben nog even door het raam naar de ski-piste gekeken en daarna met de bus weer terug naar school.

Afgelopen donderdag hebben de kinderen uit de groepen 7 en 8 een gastles Lego gehad. De kinderen gingen niet alleen bouwen, maar ook programmeren. iervoor moesten de leerlingen hun technische denkvermogen maar ook hun samenwerk skills inzetten. Binnenkort gaan we er nog een keer mee aan de slag.

Samen ontbijten is gezond, gezellig en een goede start van de dag. Vandaag zijn wij begonnen met het ontbijt op beide locaties. Veel kinderen hebben genoten van een ontbijtje.

We gingen met de tram naar Madurodam met de taalklassen. In Madurodam hebben we Nederland in het klein bekeken en meer geleerd en gezien over Nederland. We zijn zelfs in een ”vliegtuig” geweest en hebben lekkere Hollandse patatjes gegeten.

Voor de herfstvakantie hebben we een ‘kom in de school’ avond georganiseerd voor onze ouders.

In iedere klas lagen verschillende dingen klaar die aan bod komen in dit leerjaar. Zo konden de ouders een kijkje nemen in de taalboeken, op de laptops maar ook in gesprek gaan met de leerkrachten over wat de kinderen leren dit jaar.

Het was een zeer geslaagde avond op beide locaties!