DELFTS DIGITAAL PROJECT HAALT RUIM 16.000 EURO OP

Namens BZK reikte Marieke van Wallenburg een cheque van 16.218 euro uit aan het Delftse project Samen digi-TAAL de toekomst in. Binnen dit project leent de school tablets uit aan ouders van kinderen van 2 tot en met 7 jaar om samen te oefenen met taal en rekenen.

Josette en Marion, beiden leerkracht van De Horizon en initiatiefneemsters van het project: ‘Wat zijn wij enorm blij met deze donatie! Wat we hier allemaal mee kunnen doen is heel gaaf. We willen het project uitbreiden, maar ook goed onderhouden. Boeken kosten veel geld, alles moet maal 60 en voor de duurzaamheid willen we de tablets vervangen. Onze toekomstdroom is een digitale pen die kan voorlezen. We willen nog veel meer kinderen en ouders helpen ontwikkelen en zelfredzamer én zelfverzekerder maken!’

Taal is de sleutel tot groei

‘De trots spat van het scherm. Dat is echt enorm leuk om te zien.’ zegt Marieke. Het project raakt ons als BZK op meerdere vlakken. Het is een kleinschalig project, het gebeurt echt in de wijk en het heeft natuurlijk alles te maken met digitale inclusie.

‘Taal is de sleutel tot groei’. Dat is het motto van het Delftse project ‘Samen Digi-TAAL de toekomst in’ van communityschool De Horizon. Binnen dit project leent de school tablets uit aan ouders van kinderen van 2 tot en met 7 jaar om samen te oefenen met taal en rekenen.

Wat een toppers van De Horizon!